Huawei Honor 8

Honor 8 har funnits ett tag i Kina men har nu kommit till Sverige. Huawei säger att dom riktar sig till en yngre målgrupp som dom kallar ”millenials” med Honor 8.

Man kan tycka att det verkas som att Honor 8 är en uppgradering av den tidigare modellen Huawei P9 istället för den mer självklara uppgraderingen från Honor 7. Det är många fler likheter mellan Huawei P9 och Honor 8 än vad det är mellan Honor 7 och Honor 8.

Med grunden i Huawei P9 kommer Honor 8 både dom bra och dom dåliga detaljer, bland annat dubbla kameralinser.

Med mer kraft och fler nya funktioner än Huawei P9 men till ett lägre pris är Honor 8 ett bra alternativ till dom dyrare konkurrenterna.

 

Honor 8 Design

Sedd från framsidan är Honor 8 nästan identisk i storlek med Huawei P9 den är lite tjockare 7,9mm mot 7mm och lite tyngre 153gr mot 144gr. Kanterna är lite mer rundade men om man lägger dom två modellerna ovanpå varann är alla uttag och knappar på nästan exakt samma ställe.

Likt Huawei P9s tunna kanter runt displayen gör att Honor 8 ser ut mer som en premium smartphone.

Baksidan av telefonen är tillverkad av 15 lager av glass som har en graverad 3D effekt som är svår att fånga på bild men som ser väldigt snygg ut i verkligheten. Glasbaksidan gör dock att telefonen blir väldigt hal och risken att den glider ur handen är överhängande så att köpa ett Honor 8 skal är nog en bra ide´.

Honor 8 är snygg med sin glasutsida men det får en att fundera hur bra den håller vid en landning på ett betonggolv? Jämfört med metallbaksidan på Huawei P9 är baksidan på Honor 8 en fingeravtrycksmagnet.

Precis som Huawei P9 sitter fingeravtrycksläsaren på baksidan av Honor 8 men den är rund i ställer för fyrkantig. Läsaren är snabb precis som på Huawei P9. Fingeravtrycksläsaren har fått en uppgradering som kallas för Smart Key och det gör att avtryckaren även fungerar som en extra knapp som du kan programmera för enkel och dubbelklick och därmed utföra snabbkommandon som att öppna specifika appar som att starta kameran eller din Pokékom Go app.

Laddningen på Honor 8 sker med en USB-C port som även stödjer snabbladdning. Porten sitter på undersidan av telefonen tillsammans med hörlursuttaget och högtalaren. Volymknapparna och on/off knappen sitter på höger sida av telefonen.

På vänster sidan finns slotten för nano-SIM och microSD. Honor 8 kommer med 32GB eller 64GB inbyggd lagring och med stöd för microSD upp till 256GB vilket är dubbelt så mycket gentemot vad Huawei P9 hade stöd för. Precis som Huawei P9 har inte Honor 8 stöd för Androids adoptable storage som gör att utrymmet på minneskortet integreras i operativsystemet.

Honor 8 finns i färgerna Sapphire Blue, Pearl White och Midnight Black.

Honor 8 färger

 

Honor 8 Skärmen

Skärmen är på 5,2 tum med full HD upplösning på 1920×1080 pixlar. På pappret är det inte speciellt upphetsande men med 423ppi är skärmen tillräckligt skarp för dom flesta användarna.

Lång ner i inställningarna finns en inställning som kallas Eye Comfort och är en blueray filter som ändrar färgerna på skärmen för att göra dom behagligare för ögonen på kvällen. Den finns flera inställningar för att ställa in färgtemperatur enligt önskemål. Ljusstyrkan är fullt tillräcklig för att se bra i fullt solljus.

Author:

Share This Post On