Nokia överger Symbian?

Nokias vd Stephen Elop är förbannad för att den finska mobiltillverkaren har avstått sin dominans till Apple och Google. Riktigt förbannad. Med rädsla för att bolaget har nått en punkt utan återvändo, utfärdade Elop i ett internt meddelande till sina anställda, och nu verkar det vara dags att göra något för att hjälpa Nokia återta en del av sin forna glans.

Rakt på sak så kan man säga att de har misslyckats med att konkurrera med någon av de stora aktörerna vad gäller smartphones, Elop, en före detta chef på Microsoft, skräder inte orden i PM: som innehöll följande bitar:

”Den första iPhone levererades under 2007 och vi har fortfarande inte någon produkt som ligger i närheten av deras erfarenheter. Android kom på plats för drygt 2 år sedan, och den här veckan tog de vår ledande position på smartphones volymmässigt. Otroligt.”

Elop angrep inte bara Nokias brist på innovationer under de senaste åren, han föreslog till och med möjligheten att byta till en annan plattform för deras smartphones.
Elop jämförde Nokias situation med att man befinner sig på en brinnande oljerigg och att det är dags för dem att hoppa.

Author:

Share This Post On