Budget app, ett bra sätt att få koll på dina pengar

En budget app är ett bra sätt att få koll på var dina pengar tar vägen. Pocket Budget är en av flera tillgängliga budget appar som finns att

budget app

tillgå. Som du ser på bilden så är den på engelska, men det är inget större hinder även för den som inte har så lätt för engelska.

Du kan skapa flera olika budgetar om du så skulle vilja, budget appen kommer med en allmän(”General”) budget från början (se bilden). Den kan du börja använda direkt, varje gång du gör ett inköp eller betalar något så klickar du på knappen ”Expense” för att registrera din utgift. Du fyller då i summa, kategori av utgift och en eventuell anteckning om vad utgiften bestod av.

Likadant om du ska registrera en inkomst då väljer du ”Income”, fyller i summan och väljer kategori och skriver en anteckning om vad det är.

Klickar du på Transaction list så får du upp en lista på dina utgifter och intäkter i ordningsföljd, och reports knappen skapar en enkel rapport som visar ett stapeldiagram med utgifterna uppdelade i kategorier och visar i procent hur stor del av utgifterna varje kategori har stått för.

Efter att ha använt den några veckor så tycker jag den fungerar bra, gratis versionen har inte direkt något jag saknar. Om du irriteras av annonserna längst ner på varje sida så kan du betala ca 23SEK för att slippa dem. I betalversionen av denna budget app så får du ytterligare några funktioner. Såsom att du kan lösenordsskydda appen, välja en annan valuta för olika budgetar och möjligheten att lägga upp en widget för inkomster och utgifter. Med betalversionen får du även alla kommande uppdateringar och funktioner gratis.

Så kan du stå ut med annonserna längst ner så fungerar gratisversionen av Pocket Budget helt utmärkt för att få koll på dina pengar.

Author:

Share This Post On