Byta skärm på smartphone

Tyvärr är dagens mobiler inte direkt tåliga och det sker ganska ofta att skärmen spricker när man råkar tappa den i marken eller golvet. Och detta medför ofta en ganska dyr reparation om man inte har en försäkring som täcker skadan men även om man har en försäkring kan det vara en dyr självrisk som behöver betalas.

Om man behöver laga skärm på iPhone XR så kostar det ca 2500kr om man lämnar in den hos Apple men fördelen då är att man får originaldelar vid reparationen och kan vara säker på att funktion och garanti är bibehållen.

Man kan komma billigare undan hos någon av dom många fristående reparationsverkstäderna som lagar dom flesta modellerna. Men man ska vara noggrann med vad dom använder för delar när dom utför reparationen och givetvis kan man fråga detta och även begära att få detta skriftligt om dom säger att dom använder originaldelar.

Vad kan man göra för att förebygga skador på sin telefon?

Det enklaste man kan göra är att köpa ett bra skydd till telefonen innan skadan är framme. Det finns många typer av skydd och dom vanligaste är mobilskal och mobilfodral. För att skydda skärmen finns det tunna skärmskydd som står emot repor och smuts och kraftigare härdade skärmskydd i glas som även skyddar mot sprickor i skärmen.

Det viktigaste är att man använder något typ av skydd och låter det sitta på hela tiden så att det finns där när man råkar tappa telefonen i golvet. Det är ungefär som att cykla med cykelhjälmen hängande på styret då skyddar den inte när man ramlar.

Author: Nytt om Mobiler

Share This Post On