Nokia 3310 återkomsten

Vem har inte längtat efter en mobiltelefon som bara fungerar när den nya iPhone eller Galaxy smartphonen man har bara strular. För 16 år sedan såg Nokia 3310 ljust och släpptes på marknaden som en mellanklass telefon givetvis försedd med spelet Snake II som många av oss spenderat otaliga timmar med att spela för att fördriva tiden. Nokia 3310 såldes i otroliga 126 miljoner exemplar och det ligger nog fortfarande många tusen exemplar och damma i skrivbordslådor runt om i världen. Dom flesta av dessa bortglömda exemplar fungerar säker fortfarande om man bara kan hitta laddaren.

Det är Evan ”@evleaks” Blass som har avslöjat rykten kring återkomsten av Nokia 3310 och tidigare har han avslöjat detaljer kring en mängd kommande telefoner innan tillverkarna själva gått ut med uppgifterna och dom flesta gångerna har dom visat sig vara korrekta.

Det är dock inte Nokia som står bakom återlanseringen utan HMD Global som i slutet av 2016 licensierade den forna telefonjättens varumärke.

Man kan ju hoppas att den nya modellen får moderna detaljer som USB laddning istället för Nokias gamla teleplugg laddare. Det är inte känt några detaljer kring hårdvaru eller mjukvaruförändrigar med man kan väl räkna med att telefonen går att ringa med och är försedd med finesser som klocka, sms och miniräknare.

HMD Global kommer att hålla presskonferens den 27 februari på Mobile World Congress och förväntas där presentera nya Nokia 3310 och det förväntade priser kommer ligga på 59 Euro vilket motsvarar ca 600 kr.

Author:

Share This Post On